top of page
Image by raquel raclette
Zoeken

Wist jij dat je uit verschillende personen bestaat?




Onze ego's zijn complexe verzamelingen van verschillende delen van onszelf.

Elk van deze delen heeft zijn eigen unieke stem en invloed op ons leven.

Het kan zijn dat sommige delen ons aanmoedigen om te groeien en te bloeien, terwijl andere ons belemmeren en ons ervan weerhouden ons potentieel te bereiken. Een voorbeeld van zo'n deel is de innerlijke criticus.

Die herkennen we allemaal wel, dit deel kan heel kritisch zijn op ons en onze prestaties, vertelt ons wat ons dat we niet goed genoeg ons best doen, dat anderen de dingen beter doen, dat wij niet mooi genoeg, slim genoeg of kundig genoeg zijn en die innerlijke criticus kan ons weerhouden om nieuwe dingen te proberen uit angst om te falen.

Een ander deel kan een ingeslikte ouder zijn, die ons eraan herinnert wat we wel of niet zouden moeten doen en ons een gevoel van schuld geeft als we niet aan deze verwachtingen voldoen.

Misschien hebben we een hele stoere versie in onszelf die in bepaalde situaties de boel wel even overneemt waardoor we over-assertief kunnen worden.

Som zijn deze delen met elkaar in conflict of spreken ze elkaar tegen, maar het verlangen van elk van deze delen in om gehoord en gezien te worden.

Ze hebben allemaal 1 ding gemeen, ze zijn er om ons te beschermen, maar ze kunnen ons ook flink in de weg zitten.

Gelukkig kunnen we deze delen leren kennen en ermee leren omgaan.

Het is belangrijk om je bewust te worden van deze verschillende delen, zodat je beter kunt begrijpen waarom je bepaalde dingen doet of denkt.

Door deze delen te herkennen, kun je er ook mee leren omgaan. In plaats van dat je last hebt van deze delen, kun je ze leren kennen en er mee samenwerken. Een manier om met deze delen in gesprek te gaan, is tijdens een coaching sessie, waar je jezelf de ruimte geeft om te onderzoeken welke delen van jouw ego aan het woord zijn.

Door hier bewust van te worden, kun je de delen die je niet helpen transformeren naar een meer positieve en effectieve stem. Tijdens deze methode, ook wel bekend als Voice Dialogue, word je uitgenodigd om in gesprek te gaan met de verschillende delen van je ego.

Het biedt een veilige ruimte om je bewust te worden van deze delen en hun onderlinge relaties te onderzoeken, en je kunt leren begrijpen waarom sommige delen van jou zo kritisch zijn, terwijl andere juist positief en stimulerend zijn. Door te luisteren naar deze delen, kun je hun behoeften begrijpen en ze vervolgens integreren in je dagelijks leven. Het is een proces dat tijd en aandacht kost, maar het kan een enorme transformatie teweegbrengen en je helpen om je doelen te bereiken en een meer gebalanceerd en bevredigend leven te leiden. Kortom, het is belangrijk om je bewust te worden van de verschillende delen van je ego en er mee te leren omgaan. Door in gesprek te gaan met deze delen en te begrijpen wat ze nodig hebben, kun je ze transformeren in positieve krachten die je helpen om te groeien en te slagen in het leven. Dus wees liefdevol naar jezelf, en blijf ontdekken wat er in jouw innerlijke wereld gebeurt. Je zult versteld staan van wat er allemaal mogelijk is wanneer je jezelf de ruimte geeft om te groeien.



8 weergaven0 opmerkingen

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page