top of page
Image by raquel raclette
Zoeken

Hoe voorouderlijk trauma je leven beïnvloedt en wat je eraan kunt doen

Bijgewerkt op: 23 okt. 2023





Hoe voorouderlijk trauma je volgende leven kan beïnvloeden: een blog over reïncarnatie en regressietherapie


We weten allemaal dat trauma's die we in ons leven meemaken, invloed kunnen hebben op onze psychische, emotionele en lichamelijke gezondheid.

Maar wist je dat trauma's ook kunnen worden overgedragen van generatie op generatie?

En dat je zelfs trauma's kunt meenemen naar je volgende leven?


Voorouderlijk trauma is het idee dat de ervaringen van onze voorouders, zoals oorlog, honger, geweld, misbruik of verlies, een spoor achterlaten in ons DNA, onze energie en onze ziel.

Dit kan leiden tot allerlei klachten, zoals angst, depressie, verslaving, fobieën, chronische pijn of ziektes. Soms weten we niet eens waar deze klachten vandaan komen, omdat we geen bewuste herinnering hebben aan de oorspronkelijke gebeurtenis.


Reïncarnatie is het geloof dat onze ziel na de dood niet ophoudt te bestaan, maar een nieuw lichaam kiest om verder te leren en te groeien. Dit betekent dat we niet alleen één leven hebben, maar meerdere levens. En in elk leven kunnen we trauma's oplopen of meenemen uit vorige levens. Deze trauma's kunnen ons belemmeren om ons ware potentieel te bereiken en ons gelukkig te voelen.


Regressietherapie is een vorm van therapie die je helpt om contact te maken met je onderbewuste geheugen en je vorige levens. Door middel van hypnose of meditatie kun je teruggaan naar de bron van je trauma en deze onder ogen zien, begrijpen en loslaten. Zo kun je jezelf bevrijden van de negatieve patronen die je hebt overgenomen of herhaald.


Een boek dat ik je van harte aanraad om meer te weten te komen over voorouderlijk trauma en reïncarnatie is Bestaansrecht van Maarten Oversier.



Dit boek vertelt onder andere het verhaal van een vrouw die worstelt met haar identiteit en haar plek in de wereld.

Ze ontdekt dat ze de dochter is van een NSB'er en dat ze in een vorig leven een Joodse vrouw was die is omgekomen in Auschwitz. Met behulp van regressietherapie gaat ze op zoek naar haar ware zelf en haar bestaansrecht, met heling op diep niveau als gevolg.



Voorouderlijk trauma is een serieus onderwerp dat veel mensen raakt. Het is belangrijk om je bewust te worden van de invloed die je voorouders hebben op je leven en om deze te erkennen en te respecteren. Ga eens navraag doen bij ouders en/of grootouders naar belangrijke gebeurtenissen in hun leven of doe stamboom onderzoek.

Voorouderlijk trauma heeft grote invloed op ons leven en ons functioneren zonder dat we ons daar bewust van zijn en het verdient meer aandacht in ons bewustzijn en onze maatschappij.

Verdiep je eens in je eigen roots, maar ook: ga je eigen weg en creëer je eigen geluk!


Ik hoop dat deze blog je heeft geïnspireerd om meer te leren over voorouderlijk trauma en reïncarnatie. Misschien herken je jezelf in sommige klachten of verhalen. Misschien ben je nieuwsgierig geworden naar je eigen vorige levens. Of misschien wil je gewoon meer weten over dit fascinerende onderwerp.


Als je meer wilt weten over regressietherapie of zelf een sessie wilt ervaren, nodig ik je uit om contact met me op te nemen voor een gratis kennismakingsgesprek.


Lees verder op deze pagina over regressie therapie:



en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek om te ontdekken of dit iets voor je is. Ik help je graag je voorouderlijk trauma op te sporen en te helen, zodat je vrij kunt zijn van de last die je meedraagt.


Liefs, Dorinda






22 weergaven0 opmerkingen

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page